×
Home Nieuws Livescore

Manchester United dichtbij deal met Turkse doelman Bayindir, rugproblemen onderzocht

Manchester United dichtbij deal met Turkse doelman Bayindir, rugproblemen onderzocht
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op dinsdag 22 augustus 2023 18:26 uur

Manchester United heeft zijn zinnen gezet op een nieuwe doelman deze zomer en het lijkt erop dat Altay Bayindir de uitverkorene is. De Turkse keeper, momenteel actief bij Fenerbahçe, wordt naar verluidt voor vijf miljoen euro overgenomen door de Engelse club. Volgens The Athletic heeft Bayindir zelfs al zijn eerste medische testen ondergaan in Griekenland, waar hij op dit moment verblijft.

De medische testen zijn van groot belang voor Manchester United, aangezien Bayindir kampt met rugproblemen. Voordat de deal definitief wordt gemaakt, wil de club er zeker van zijn dat de doelman in goede gezondheid verkeert. Als de testen positief uitvallen, is de kans groot dat United de transfer doorzet. In dat geval zal er vijf miljoen euro worden overgemaakt naar Istanbul, tenzij de club besluit om andere opties te verkennen op het gebied van keepers.

De interesse van Manchester United in Bayindir komt voort uit het mogelijke vertrek van Dean Henderson. Crystal Palace heeft naar verluidt grote interesse in de Engelse doelman, maar United is nog niet bereid om hem te laten gaan. Voordat Henderson kan vertrekken, moet er eerst een waardige vervanger worden gevonden. Samen met Tom Heaton en Andre Onana zou Bayindir het keepersgilde van United kunnen vormen, waardoor hij op dit moment de beste optie lijkt te zijn.

Ondertussen is Fenerbahçe al druk bezig met het vinden van een vervanger voor Bayindir. Volgens Fabrizio Romano is Dinamo Zagreb-doelman Dominik Livakovic in gesprek met de Turkse club om zijn transfer af te ronden. Livakovic, die vooral bekendheid verwierf tijdens het afgelopen WK in Qatar, zou binnen 24 uur zijn overstap kunnen maken. Romano meldt tevens dat Manchester United mogelijk tot wel zeven miljoen euro moet betalen voor Bayindir, mocht de deal doorgaan.

Het belooft dus een interessante zomer te worden voor Manchester United op het gebied van keepers. Met de mogelijke komst van Bayindir en de onderhandelingen over Livakovic, lijkt de club zich goed voor te bereiden op eventuele veranderingen in het doelgebied. Het is nu afwachten hoe de situatie zich verder ontwikkelt en of Bayindir daadwerkelijk de tweede keeper van Manchester United zal worden.