×
Home Nieuws Livescore

"Valentijn Driessen haalt uit naar Mislintat: 'Hij kent het echte Ajax niet'"

Fritsdejong ©
Gepubliceerd op dinsdag 22 augustus 2023 17:01 uur

Valentijn Driessen reageert op de uitspraken van Sven Mislintat over Josip Sutalo, waarin hij beweert dat Sutalo de ultieme Ajax-verdediger is. Volgens Driessen is de technisch directeur niet op de hoogte van de rijke geschiedenis van de Amsterdamse club.

"Als hij dat denkt, dan heeft hij duidelijk geen idee van wat Ajax in het verleden heeft voortgebracht", aldus Driessen in een interview met De Telegraaf. "De echte ultieme Ajax-verdedigers zijn bijvoorbeeld Frank Rijkaard en Matthijs de Ligt. Zij belichamen het ware Ajax-DNA in de verdediging. Mislintat en Sutalo hebben duidelijk geen idee wat Ajax betekent. Ze roepen dit soort dingen om de fans tevreden te stellen. En dat lijkt aardig te lukken, gezien de reacties van de achterban. Ze spelen gelijk tegen Excelsior (2-2) en er zijn tot nu toe alleen maar teleurstellende aankopen gedaan."

"Het wordt allemaal maar geaccepteerd", vervolgde Driessen. "In Amsterdam ligt de lat tegenwoordig een stuk lager dan vroeger. Sutalo is een goede verdediger, maar om te beweren dat hij de ideale verdediger is, moet hij ook spelers als Jorrel Hato in waarde laten stijgen en het team op sleeptouw nemen. Dat moet ik nog maar eens zien gebeuren bij iemand die slechts acht keer voor het eerste elftal van Kroatië heeft gespeeld en nog niet verder is gekomen dan Dinamo Zagreb, dat in de Champions League-voorronde werd uitgeschakeld door AEK Athene."