×
Home Nieuws Livescore

Noorse sensatie Marcus Holmgren Pedersen verruilt Feyenoord voor Italiaans avontuur bij Sassuolo!

Noorse sensatie Marcus Holmgren Pedersen verruilt Feyenoord voor Italiaans avontuur bij Sassuolo!
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op dinsdag 22 augustus 2023 16:24 uur

Marcus Holmgren Pedersen heeft zijn vleugels uitgeslagen en is vertrokken bij Feyenoord om een nieuw avontuur aan te gaan in de Serie A bij Sassuolo. De Italiaanse club heeft dinsdagmiddag zijn komst officieel bekendgemaakt via hun kanalen.

Feyenoord meldt dat er een huurtransfer met koopoptie is overeengekomen met Sassuolo. Op de clubwebsite neemt Pedersen afscheid van zijn tijd bij de Rotterdamse club. "Als we ervan uitgaan dat de transfer definitief wordt, kijk ik met ontzettend veel plezier terug op de afgelopen twee seizoenen bij Feyenoord", aldus Pedersen. "De finale van de Conference League, het landskampioenschap: stuk voor stuk bijzondere prestaties die we samen hebben behaald. Ik kan dan ook niets anders dan trots en dankbaarheid voelen wanneer ik terugdenk aan mijn tijd in Rotterdam. En ik ben erg benieuwd wat de toekomst in Italië voor mij in petto heeft."

Bij Feyenoord heeft Pedersen zich ontwikkeld tot een Noorse international. In de afgelopen twee seizoenen heeft hij maar liefst 88 wedstrijden gespeeld in het eerste elftal van de Rotterdamse club. Daarin heeft hij één doelpunt gemaakt en zeven assists gegeven. Onder het shirt van Feyenoord heeft hij vorig jaar de finale van de Conference League bereikt en is hij afgelopen seizoen kampioen van Nederland geworden.