×

Feyenoord overtuigt in oefenduel tegen Willem II: 3-0 winst en Ueda's debuutdoelpunt!

Fritsdejong ©
Gepubliceerd op dinsdag 22 augustus 2023 15:48 uur

Feyenoord triomfeert in geheime oefenwedstrijd tegen Willem II

Rotterdam - In een mysterieus oefenduel achter gesloten deuren heeft Feyenoord dinsdagmiddag afgerekend met Willem II. De Rotterdammers zegevierden met een overtuigende 3-0 overwinning in hun geliefde thuishaven, De Kuip. Een opvallend moment was de eerste treffer van Ayase Ueda in het Feyenoord-shirt.

Zowel Feyenoord als Willem II kozen ervoor om voornamelijk wisselspelers op te stellen. Naast Ueda en Zechiël kregen onder andere Bart Nieuwkoop, Ramiz Zerrouki, Javairo Dilrosun, Yankuba Minteh, Thomas Beelen, Neraysho Kasanwirjo, Kostas Lamprou en Thomas van den Belt de kans om zich te bewijzen aan trainer Arne Slot.

Het eerste doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door Gjivai Zechiël in de eerste helft. Een schitterende vrije trap van Marcos Lopez resulteerde in het tweede doelpunt, waarna beide teams de kleedkamers opzochten.

Kort na de rust was het opnieuw raak voor Feyenoord. Nieuwkomer Ueda scoorde zijn allereerste doelpunt voor de club. Met een perfecte assist van Zechiël wist hij het net te vinden, waardoor de score op 3-0 kwam te staan. Na zestig minuten spelen werd de Japanner naar de zijlijn gehaald en vervangen door Antoni Milambo.