×
Home Nieuws Livescore

Pep Guardiola moet herstellen van rugoperatie: City zonder manager. Juanma Lillo neemt tijdelijk de honneurs waar.

Pep Guardiola moet herstellen van rugoperatie: City zonder manager. Juanma Lillo neemt tijdelijk de honneurs waar.
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op dinsdag 22 augustus 2023 15:38 uur

Manchester City moet het voorlopig zonder de charismatische Pep Guardiola stellen. De succesvolle manager van The Citizens heeft al geruime tijd last van een vervelende rugblessure. Gelukkig heeft hij onlangs een operatie ondergaan om het probleem aan te pakken.

De club heeft via het officiƫle clubkanaal laten weten dat de operatie succesvol is verlopen. Guardiola zal nu zijn revalidatieproces voortzetten in het zonnige Barcelona. Het is nog niet bekend wanneer hij precies terugkeert, maar naar verwachting zal hij na de komende interlandbreak weer aanwezig zijn.

Helaas betekent dit dat Guardiola sowieso de komende twee wedstrijden van City tegen Sheffield United en Fulham zal moeten missen. Gelukkig staat Juanma Lillo klaar om tijdelijk de honneurs waar te nemen. Hij zal zowel op de trainingen als tijdens de wedstrijden aan de zijlijn te vinden zijn.

Guardiola, die vorig seizoen met City de treble won, is dit seizoen ook uitstekend van start gegaan. In de eerste wedstrijd werd Burnley met 3-0 verslagen en in de tweede speelronde werd Newcastle United met 1-0 verslagen. Daarnaast wist City ook nog de Europese SuperCup te winnen door Sevilla te verslaan.

Hoewel het een tegenslag is dat Guardiola voorlopig afwezig zal zijn, heeft City een sterke selectie en zal de ploeg er alles aan doen om de successen voort te zetten. De fans zullen ongetwijfeld uitkijken naar de terugkeer van hun geliefde manager en in de tussentijd kunnen ze genieten van het spel onder leiding van interim-trainer Lillo.