×
Home Nieuws Livescore

Yorbe Vertessen: Van Geinige Speler tot Potentiële Champions League Sensatie

Yorbe Vertessen: Van Geinige Speler tot Potentiële Champions League Sensatie
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op dinsdag 22 augustus 2023 11:48 uur

Yorbe Vertessen maakt indruk op Kenneth Perez, die hem omschrijft als een speler met een unieke stijl. De analist van ESPN heeft moeite om de grillige PSV'er te doorgronden, maar was onder de indruk van zijn optreden tegen Vitesse (1-3) afgelopen weekend, waarin hij de geblesseerde Noa Lang verving.

"Deze jongen is echt bijzonder", zegt Perez bij ESPN over Vertessen. "Hij kan van het laagste niveau in één keer naar de top van de Champions League gaan. Het lijkt wel alsof hij zijn ogen dichtdoet en gewoon schiet, dat is zijn beste kwaliteit."

De Belgische aanvaller, die interesse heeft gewekt van FC Kopenhagen en vorig seizoen op huurbasis speelde voor Union Sint-Gillis, beschikt over ongelooflijke vaardigheden, aldus Perez. "Zijn snelheid... En hij gaat als een beest tekeer op het veld. Als hij alles op de juiste manier weet te combineren, kan hij uitgroeien tot een speler van Champions League-niveau."

"Maar", voegt de Deense analist eraan toe, "door zijn onstuimigheid zal hij waarschijnlijk niet veel doelpunten maken. Ik wil hem niet tekort doen, Vertessen heeft absoluut kwaliteiten. Maar zijn afronding doet me denken aan Brian Brobbey." ESPN-presentator Jan Joost van Gangelen biedt vervolgens zijn excuses aan. "Ik noemde hem een Ali Express-Noa Lang, dat was niet gepast."