×
Home Nieuws Livescore

FC Twente zet Turkse rivalen op scherp met verkeerd clublogo in Conference League clash

FC Twente zet Turkse rivalen op scherp met verkeerd clublogo in Conference League clash
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op dinsdag 22 augustus 2023 11:24 uur

FC Twente zorgt voor opschudding in Turkije

Enschede - FC Twente heeft onbedoeld voor de nodige commotie gezorgd in Turkije. Voorafgaand aan de play-off wedstrijd tegen Fenerbahçe in de Conference League, hebben de Enschedeërs per ongeluk het verkeerde clublogo gebruikt. Dit tot grote ergernis van rivaliserende clubs uit Istanbul.

Volgens bronnen uit Istanbul heeft Twente het logo van Fenerbahçe gebruikt, wat tot woede heeft geleid bij supporters van Galatasaray, de aartsrivaal van Fenerbahçe. Op sociale media uiten zij hun ongenoegen over het gebruik van het Fener-logo op de officiële website van Twente.

De club uit Enschede is zich van geen kwaad bewust, zo meldt TC/Tubantia. Echter, het kwaad is al geschied. Het blijkt dat in het Turkse voetbal al jarenlang gediscussieerd wordt over het aantal kampioenschappen van Fenerbahçe. De voetbalbond telt namelijk alleen de titels vanaf 1950 mee, waardoor Galatasaray officieel de recordkampioen is. Fenerbahçe is het hier niet mee eens en voert vijf sterren in hun clublogo als symbool voor hun vijf niet-erkende kampioenschappen.

Hoewel de Turkse bond en de UEFA Fenerbahçe verbieden om vijf sterren op het officiële shirt te dragen, heeft Twente zonder enige bijbedoeling het Fenerbahçe-logo gedeeld op hun clubwebsite, zoals de tegenstander in de Conference League het graag ziet. Dit is echter in het verkeerde keelgat geschoten bij rivaliserende supporters.

"FC Twente heeft laten weten zich niet te willen mengen in een interne Turkse discussie", aldus Tubantia.

Donderdagavond speelt FC Twente de eerste wedstrijd tegen Fenerbahçe in de play-offs van de Conference League. Een week later vindt de return plaats in de Grolsch Veste.