×
Home Nieuws Livescore

Olga Carmona: van kippenvel naar tranen - wereldkampioen voetbalster verliest vader tijdens glorieuze overwinning in Madrid

Olga Carmona: van kippenvel naar tranen - wereldkampioen voetbalster verliest vader tijdens glorieuze overwinning in Madrid
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op dinsdag 22 augustus 2023 10:50 uur

Spaanse voetbalster Olga Carmona heeft de harten van het publiek gestolen tijdens haar emotionele toespraak op het podium in Madrid. De kersverse wereldkampioenen werden maandagavond als heldinnen onthaald, maar voor Olga was het een bitterzoete overwinning. Terwijl ze de wedstrijd van haar leven speelde en het enige doelpunt maakte in de finale tegen Engeland, overleed haar vader na een lang ziekbed.

Ondanks haar verdriet nam Olga moedig het woord en deelde ze haar gevoelens met het publiek. "Vandaag is een zeer speciale dag voor ons allemaal in Spanje. Het heeft echter ook een moeilijke kant voor mij. Voor even was het de beste dag uit mijn leven en daarna werd het de slechtste", sprak ze met tranen in haar ogen.

De beelden van Olga's toespraak gaven kippenvel aan de toeschouwers. Het was duidelijk dat ze haar vader miste en dat haar overwinning een bitterzoete nasmaak had. Maar ondanks haar verdriet straalde ze kracht en vastberadenheid uit.

Op social media deelde Olga een ontroerende boodschap aan haar vader. "En zonder het te weten had ik mijn ster al voordat de wedstrijd begon. Ik weet dat je me de kracht hebt gegeven om iets unieks te bereiken. Ik weet dat je vanavond naar me hebt gekeken en dat je trots op me bent. Rust in vrede, papa", schreef ze bij een foto van haarzelf met haar vader.

Deze ontroerende gebeurtenis laat zien dat sport niet alleen draait om winnen en verliezen, maar ook om de persoonlijke strijd en emoties die erachter schuilgaan. Olga Carmona zal voor altijd herinnerd worden als een sterke en moedige sportvrouw, die ondanks haar persoonlijke verlies haar team naar de overwinning leidde.