×
Home Nieuws Livescore

FC Groningen-trainer Lukkien woedend na verlies tegen Jong FC Utrecht: 'Schandalige prestatie!'

FC Groningen-trainer Lukkien woedend na verlies tegen Jong FC Utrecht: 'Schandalige prestatie!'
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op dinsdag 22 augustus 2023 08:50 uur

Dick Lukkien was na de teleurstellende nederlaag van FC Groningen tegen Jong FC Utrecht behoorlijk gefrustreerd. De trainer van de noorderlingen vond dat zijn spelers zich diep moesten schamen voor hun prestatie in De Galgenwaard.

In een interview met ESPN liet een duidelijk geïrriteerde Lukkien weten: "Ik zie dit niet als een verdiende nederlaag, maar wel als een onnodige. Ik vind dat we ons echt moeten schamen voor deze prestatie. We hebben veel te weinig gecreëerd en we hebben zelfs een doelpunt weggegeven. Ik heb een team gezien dat niet alles heeft gegeven, dus ik ben zeer ontevreden."

Groningen slaagde er nauwelijks in om kansen te creëren tegen de jonge talenten van Utrecht, die vorig seizoen als laatste eindigden in de Keuken Kampioen Divisie. "Dit heeft te maken met de keuzes die we maken in de laatste dertig meter van het veld. De kwaliteit van de voorzetten, de passes naar de spits. Zelfs in het strafschopgebied liepen we elkaar in de weg. We moeten daar met veel meer finesse en kwaliteit spelen. Vandaag hebben we echt heel slordig gevoetbald."

"Ik ben geschrokken. We zijn echt diep gezonken", vervolgde de voormalige trainer van FC Emmen, die geen enkel goed woord over had voor de prestatie van zijn team. "We moeten vooral niet te veel positieve dingen benoemen. Het was gewoon echt heel erg slecht. We moeten de hand in eigen boezem steken. Dit was absoluut niet wat je van een promotiekandidaat mag verwachten."

😱 Jong @fcutrecht verslaat FC Groningen met 1-0 dankzij deze treffer van Mees Rijks! 👇#jutgro

— ESPN NL (@ESPNnl) August 21, 2023