×
Home Nieuws Livescore

Gaston Avila ondergaat medische keuring bij Ajax: nieuwe linksback of centrale verdediger?

Gaston Avila ondergaat medische keuring bij Ajax: nieuwe linksback of centrale verdediger?
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op dinsdag 22 augustus 2023 07:36 uur

Gaston Avila ondergaat komende dinsdag een grondige medische keuring bij Ajax, zo meldt het Algemeen Dagblad. De Amsterdammers hebben hun oog laten vallen op de Argentijn als linksback, in plaats van als centrale verdediger. Deze transfer zou mogelijk het vertrek van Owen Wijndal of Anass Salah-Eddine kunnen betekenen.

Tijdens een persmoment op zondag heeft Royal Antwerp FC-trainer Mark van Bommel bevestigd dat Avila op het punt staat een contract te tekenen bij Ajax. Het enige obstakel dat nog overwonnen moet worden, is de medische keuring die op maandag zal plaatsvinden. Naar verluidt is er een bedrag van ruim tien miljoen euro gemoeid met deze overstap.

"Ajax ziet in de Argentijn, die in zijn thuisland ook wel eens als centrale verdediger heeft gespeeld, voornamelijk een linksback", aldus het AD. Deze positie is op dit moment een zorgenkindje voor trainer Maurice Steijn. Dit werd afgelopen zaterdag nogmaals bevestigd, toen hij na de wedstrijd tegen Excelsior niet tevreden was over zowel Salah-Eddine als Wijndal. "Het is aannemelijk dat één van hen - al dan niet tijdelijk - Ajax zal verlaten na de komst van Avila", valt te lezen.

In eerste instantie gaf technisch directeur Sven Mislintat de voorkeur aan een linksbenige centrale verdediger. Toen de komst van Hiroki Ito echter moeilijk haalbaar bleek, werd de focus verlegd naar Avila. Hij moet, naast Josip Sutalo, Ajax defensief een nieuwe impuls geven. Het is nog niet bekend of het duo al kan spelen in de play-offs van de Europa League tegen Ludogorets, die komende donderdag plaatsvinden.