×
Home Nieuws Livescore

AZ reist naar Andorra voor derde voorronde Conference League

AZ reist naar Andorra voor derde voorronde Conference League
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op donderdag 3 augustus 2023 20:02 uur

AZ heeft duidelijkheid gekregen over hun tegenstander in de derde voorronde van de Conference League. De Alkmaarders zullen afreizen naar Andorra om het op te nemen tegen Santa Coloma. Santa Coloma wist FK Sutjeska uit Montenegro uit te schakelen met een late goal.

Een paar weken geleden werd al bekend dat AZ het zou opnemen tegen Santa Coloma of Sutjeska in de voorronde van de Conference League. Beide teams hebben gestreden voor een tweeluik tegen AZ. Sutjeska behaalde een 2-0 overwinning in Montenegro, maar Santa Coloma maakte een spectaculaire comeback in Andorra. In de verlenging maakte Iván Garrido Ciaurriz de 3-0, waardoor AZ nu naar Andorra kan afreizen.

De eerste ontmoeting tussen AZ en Santa Coloma staat gepland op donderdag 10 augustus in Andorra la Vella. Het stadion van Santa Coloma is vergelijkbaar met een Nederlands amateurcomplex, maar bevindt zich midden in de Pyreneeën. Het belooft dus een bijzondere locatie te worden voor het duel.

Op 17 augustus vindt de terugwedstrijd plaats in Alkmaar. De winnaar van het tweeluik plaatst zich voor de laatste voorronde van de Conference League. Op maandag zal AZ te horen krijgen wie hun mogelijke tegenstander zal zijn in die ronde.