×
Home Nieuws Livescore

Sven Mislintat vol lof over Josip Sutalo: de perfecte match voor Ajax!

Sven Mislintat vol lof over Josip Sutalo: de perfecte match voor Ajax!
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op dinsdag 22 augustus 2023 00:12 uur

Sven Mislintat, de technisch directeur van Ajax, is razend enthousiast over de komst van Josip Sutalo. De 23-jarige Kroaat arriveerde maandag in Amsterdam en zette zijn handtekening onder een contract dat hem tot 2028 aan de club bindt.

Sutalo had zijn zinnen gezet op een transfer zodra Ajax zich meldde. "Wie kent Ajax niet? Iedereen kent Ajax. Het is een gigantische club met een indrukwekkende geschiedenis", verklaarde hij op de clubkanalen. "Sven heeft me verteld dat hij dol is op mijn speelstijl. Mijn vorige club, Dinamo Zagreb, draait ook mee in de top van de competitie. Ajax doet dat ook. Daarom denk ik dat Ajax perfect bij mij past. Sven heeft me zijn plan voor mijn ontwikkeling hier verteld en we waren snel tot een akkoord gekomen."

Mislintat benadrukt dat Sutalo de absolute nummer één kandidaat was voor de positie in het centrum van de verdediging. "Een geweldige speler voor Ajax", aldus Mislintat. "Een Premier League-club wilde hem ook hebben, maar Josip was duidelijk: hij wilde naar Ajax." De technisch directeur is goed bekend met de kwaliteiten van de Kroaat. "Hij voelt zich nooit ongemakkelijk aan de bal, hij blijft altijd rustig", aldus Mislintat, die benadrukt dat Sutalo van nature een leider is.

"Een absoluut complete centrale verdediger", voegt Mislintat eraan toe. "Hij kan verdedigen, is snel, tweebenig, kan opbouwen en kan zowel aan de linkerkant als aan de rechterkant van het centrum spelen. Als je naar het totaalplaatje kijkt... Als hij geen Ajax-speler is, wie dan wel?"