×

Arsenal blijft ongeslagen in de Premier League na moeizame overwinning op Crystal Palace: 0-1. Tomiyasu krijgt rode kaart.

Fritsdejong ©
Gepubliceerd op maandag 21 augustus 2023 23:12 uur

Arsenal blijft ongeslagen in de Premier League na twee speelrondes, en dat is zeker iets om trots op te zijn. Hoewel het niet gemakkelijk was, slaagden The Gunners erin om Crystal Palace te verslaan met een nipte 0-1 overwinning op Selhurst Park.

De wedstrijd begon met een verrassende wijziging in de opstelling van Arsenal. Takehiro Tomiyasu verving de geblesseerde Jurriën Timber op de linksback positie. Timber, die een halfjaar aan de kant zal staan, moest zijn plaats afstaan aan de Japanse verdediger. Een grote verantwoordelijkheid voor Tomiyasu, maar hij wist zich goed staande te houden.

Arsenal had moeite om door de verdediging van Palace te breken, waardoor de wedstrijd niet bepaald memorabel was voor de neutrale voetbalfan. Maar na acht minuten in de tweede helft brak Martin Odegaard de ban vanaf de penaltystip. Eddie Nketiah werd onderuit gehaald in het strafschopgebied en de scheidsrechter kon niet anders dan een penalty toekennen. Odegaard nam zijn verantwoordelijkheid en bleef koelbloedig, waardoor Arsenal op voorsprong kwam.

Het leek erop dat Arsenal de wedstrijd onder controle had, maar halverwege de tweede helft gooide Tomiyasu roet in het eten. Met een domme en onnodige overtreding kreeg hij zijn tweede gele kaart en moest hij het veld verlaten. Arsenal moest verder met tien man, maar wist desondanks stand te houden.

Met de drie punten op zak vertrekt Arsenal terug naar Noord-Londen. Na twee speelrondes staat de ploeg van Mikel Arteta op zes punten, net als Brighton en Manchester City. Een veelbelovende start van het seizoen voor The Gunners, die vastberaden zijn om hun ongeslagen status voort te zetten.