×
Home Nieuws Livescore

Simon Cziommer verbaasd over afwezigheid Frimpong in Oranje: "Hij is de beste op zijn positie!"

Simon Cziommer verbaasd over afwezigheid Frimpong in Oranje:
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op maandag 21 augustus 2023 22:38 uur

Simon Cziommer verbaasd over afwezigheid Jeremie Frimpong in voorselectie Nederlands elftal

Voormalig voetballer Simon Cziommer kan zijn verbazing niet onderdrukken over het feit dat Jeremie Frimpong niet is opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal. De rechtervleugelverdediger van Bayer Leverkusen maakte indruk tijdens de gewonnen wedstrijd tegen RB Leipzig (3-2), waarin hij zowel een doelpunt maakte als een assist gaf.

"Het is echt onbegrijpelijk dat hij geen transfer heeft gemaakt. Hij is een perfecte speler voor de Premier League", verklaarde Cziommer bij Viaplay. Toen presentator Koen Weijland hem vroeg of het ook onbegrijpelijk was dat Frimpong niet in de voorselectie van Oranje zat, bevestigde de Duitser dit. "Ja, hij is misschien wel de beste speler op zijn positie. Hij presteert echt uitstekend. Bij Leverkusen kan hij op het middenveld spelen en de hele flank bestrijken."

Bondscoach Ronald Koeman heeft eerder dit jaar verklaard dat Frimpong tekortkomt in verdedigende kwaliteiten. Cziommer is het echter niet eens met deze uitspraak van de keuzeheer. "Ook in Duitsland moet je kunnen verdedigen, misschien zelfs meer dan in Nederland. Hij kan prima verdedigen. Ik had gehoopt dat hij naar de Premier League zou gaan, zodat iedereen kan zien hoe sterk hij ook defensief is."

"We zeggen vaak dat verdedigen in de Premier League het moeilijkst is, tegen de beste aanvallers ter wereld. Daar zijn de fysieke eisen hoog, nog hoger dan in Duitsland. Daar had hij wellicht nog beter kunnen laten zien wat hij in huis heeft. In Duitsland wordt hij misschien niet zo gewaardeerd omdat de aanvallers daar niet zo goed zijn als in de Premier League."