×
Home Nieuws Livescore

Marco van Basten bezorgd over Ajax: "Wie is verantwoordelijk?"

Marco van Basten bezorgd over Ajax:
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op maandag 21 augustus 2023 22:00 uur

Marco van Basten uit zijn bezorgdheid over de huidige situatie bij Ajax. De voormalige speler en trainer van de club vraagt zich af wie er nu eigenlijk verantwoordelijk is.

In een interview bij Rondo op Ziggo Sport begint Van Basten zijn betoog met de woorden: "Het is een vreemde ploeg en een vreemde club. Wie horen we nu eigenlijk binnen de club? De directie en de Raad van Commissarissen zijn verantwoordelijk. Wat we nu zien is geen Ajax, maar FC Amsterdam. Het niveau is vergelijkbaar met dat van FC Amsterdam, de voormalige profclub uit de hoofdstad die in de vergetelheid is geraakt. Het is echt heel snel bergafwaarts gegaan in de afgelopen twee jaar."

"Bij wie kun je terecht? Bij wie kun je aankloppen?", vraagt Van Basten zich af, terwijl hij wijst naar een foto van technisch directeur Sven Mislintat. "Hij geeft geld uit aan spelers waarvan ik maar hoop dat ze goed zijn. Ik heb echt mijn twijfels. Wie is Ajax, wie is er verantwoordelijk?" De voormalige topspits merkt op dat de doorstroming vanuit de jeugd naar het eerste elftal niet meer zo soepel verloopt als voorheen. "Jorrel Hato is de enige die er echt staat. Goede jongens moeten er staan op achttienjarige leeftijd. Dat is waar Ajax altijd voor stond: wij hebben de jeugd, wij hebben de toekomst."

Van Basten gaat verder: "Dit is niet het Ajax dat we kennen. Als er iemand vertrekt of er niet meer is, moet er direct een vervanger klaarstaan. Alex Kroes, de nieuwe algemeen directeur, komt pas in januari. Wie is Ajax?", vraagt hij zich opnieuw af. "Die keeper, Ramaj, heeft pas twee wedstrijden gekeept. Tahirovic heeft slechts twee wedstrijden voor AS Roma gespeeld", klaagt Van Basten.

"Wie is hier verantwoordelijk voor? Mislintat? Is hij Ajax?", vraagt Van Basten hardop. "Dat is toch vreemd? Die jongen is net nieuw. Ik geef hem niet de schuld, maar Ajax is meer dan Mislintat, toch? Bij Ajax moeten toch nog vijf, zes, zeven mensen zijn die het voor het zeggen hebben?"

Marco van Basten maakt zich ernstige zorgen over de situatie bij Ajax. Hij vraagt zich af wie er verantwoordelijk is voor de huidige gang van zaken binnen de club. Volgens Van Basten is het niveau van Ajax gedaald naar dat van FC Amsterdam, een voormalige profclub uit de hoofdstad die in de vergetelheid is geraakt. Hij uit zijn twijfels over de spelers die technisch directeur Sven Mislintat heeft aangetrokken en merkt op dat de doorstroming vanuit de jeugd naar het eerste elftal niet meer soepel verloopt. Van Basten vraagt zich af wie Ajax nu eigenlijk is en wie er verantwoordelijkheid draagt. Hij benadrukt dat Ajax meer is dan alleen Mislintat en dat er meerdere mensen zijn die het voor het zeggen hebben binnen de club.