×
Home Nieuws Livescore

PSV zwaait Mwene uit na komst Dest: Duitse terugkeer lonkt voor Oostenrijkse rechtsback

PSV zwaait Mwene uit na komst Dest: Duitse terugkeer lonkt voor Oostenrijkse rechtsback
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op maandag 21 augustus 2023 21:24 uur

PSV zwaait binnenkort Phillipp Mwene uit, zo meldt het Eindhovens Dagblad. De Oostenrijkse rechtsback krijgt groen licht om te vertrekken nu PSV Sergiño Dest heeft weten vast te leggen.

FSV Mainz 05 heeft interesse getoond in Mwene, de club die hem in 2021 transfervrij naar PSV liet gaan. "Het lijkt erop dat alle partijen het eens worden over de voorwaarden waaronder de Oostenrijkse international terug mag keren naar Duitsland", zo wordt gezegd. Naar verluidt zal PSV ongeveer één miljoen euro ontvangen voor Mwene, die nog tot volgende zomer onder contract staat in het Philips Stadion.

Sinds de komst van Peter Bosz is Mwene naar de achtergrond verdwenen. Bosz geeft tot nu toe de voorkeur aan Jordan Teze als rechtsback, terwijl PSV ook nog Shurandy Sambo in de gelederen heeft. Met de komst van Dest is Mwene nu de vierde keuze op die positie geworden.

Mwene was gedurende zijn twee seizoenen in Eindhoven een wisselspeler. In totaal speelde hij 73 officiële wedstrijden, waarin hij drie keer scoorde en vijf assists gaf. Bij PSV heeft Mwene twee keer de KNVB Beker gewonnen en driemaal de Johan Cruijff Schaal.