×
Home Nieuws Livescore

Recordtransfer: Ajax verwelkomt Sutalo als duurste verdediger ooit!

Recordtransfer: Ajax verwelkomt Sutalo als duurste verdediger ooit!
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op maandag 21 augustus 2023 19:49 uur

Ajax heeft een nieuwe aanwinst binnen! Josip Sutalo, een talentvolle verdediger uit Kroatië, is maandag naar Amsterdam gevlogen om zijn handtekening te zetten onder een lucratief vijfjarig contract. De transfer van Sutalo naar Ajax werd afgelopen zondag al afgerond, maar het ontbrak nog aan zijn krabbel. Nu is het officieel: Sutalo is een Ajacied!

Met zijn handtekening onder het contract, dat loopt tot medio 2028, is Sutalo de duurste verdediger ooit in de geschiedenis van Ajax. De Amsterdammers hebben ongeveer 20,5 miljoen euro overgemaakt naar Dinamo Zagreb, maar dit bedrag kan nog oplopen tot zo'n 23,5 miljoen euro door middel van bonussen. Ajax heeft er dus flink wat geld voor over gehad om deze talentvolle verdediger binnen te halen.

Sutalo wordt gezien als de opvolger van Jurriën Timber, die eerder deze zomer de overstap maakte naar Arsenal. Technisch directeur Sven Mislintat heeft dan ook veel moeite moeten doen om Sutalo los te weken bij Dinamo Zagreb. Er zijn meerdere gesprekken gevoerd met de Kroatische club, die de transfer wilde uitstellen tot na de tweeluik in de voorronde van de Champions League met AEK Athene. Na het spelen van deze wedstrijden was het eindelijk zover: Ajax kon de 23-jarige verdediger verwelkomen.

Met de komst van Sutalo heeft Ajax een veelbelovende versterking in huis gehaald. De club hoopt dat hij zijn talent kan laten zien en een belangrijke rol kan spelen in het verdedigen van de Amsterdamse clubkleuren. De supporters zijn in ieder geval enthousiast en kijken uit naar de eerste wedstrijden waarin Sutalo zijn kunsten kan vertonen. Ajax heeft er alle vertrouwen in dat deze nieuwe aanwinst een waardevolle toevoeging zal zijn aan het team.