×
Home Nieuws Livescore

Thierry Henry nieuwe coach Frankrijk O21: Olympische droom in Parijs!

Thierry Henry nieuwe coach Frankrijk O21: Olympische droom in Parijs!
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op maandag 21 augustus 2023 18:49 uur

Thierry Henry, de legendarische Franse voetballer, heeft een nieuwe uitdaging aangenomen als hoofdtrainer van het Franse Onder-21 team. Na een grondige evaluatie van het comité van de Franse voetbalbond, werd maandag unaniem besloten dat Henry de ideale persoon is om deze rol op zich te nemen. Hij neemt het stokje over van Sylvain Ripoll, die na een teleurstellend Europees Kampioenschap in Georgië en Roemenië werd ontslagen.

Met zijn 46 jaar heeft Henry al de nodige ervaring als trainer. Zo heeft hij eerder de leiding gehad bij AS Monaco en Montreal. Daarnaast heeft hij als assistent-trainer bij het nationale elftal van België gewerkt. Als speler heeft Henry maar liefst 123 wedstrijden voor Frankrijk gespeeld, waarin hij 52 doelpunten wist te maken. Het is dan ook geen verrassing dat hij nu de kans krijgt om zijn kennis en ervaring over te brengen op de jonge talenten van het Franse team.

Henry heeft al eerder met jonge spelers gewerkt, toen hij coach was in de jeugdopleiding van Arsenal. Deze ervaring zal hem ongetwijfeld van pas komen bij het trainen van het Franse Onder-21 team. Zijn doel is duidelijk: volgend jaar tijdens de Olympische Spelen in Parijs een medaille winnen. Na de teleurstelling van het afgelopen EK, waarin Frankrijk niet verder kwam dan de kwartfinale en met 1-3 verloor van Oekraïne in de Cluj Arena Cluj-Napoca, is Henry vastberaden om met zijn team betere resultaten te behalen.