×
Home Nieuws Livescore

Mark van Bommel bevestigt vertrek Avila naar Ajax: Antwerp mist kwaliteiten van linkervleugelverdediger

Mark van Bommel bevestigt vertrek Avila naar Ajax: Antwerp mist kwaliteiten van linkervleugelverdediger
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op maandag 21 augustus 2023 18:36 uur

Mark van Bommel onthult dat Gastón Avila zijn vertrek bij Royal Antwerp FC bevestigt. Hoewel Ajax nog geen officiële aankondiging heeft gedaan over de komst van de 21-jarige verdediger, lijkt de Nederlandse trainer te suggereren dat de Argentijn naar Amsterdam zal verhuizen.

Antwerp staat dinsdag tegenover AEK Athene in de play-offs van de Champions League, nadat AEK Athene zaterdagavond Dinamo Zagreb heeft uitgeschakeld. Tijdens de persconferentie op maandag wordt Van Bommel gevraagd naar Avila. Hij draait er niet omheen en bevestigt dat de linkervleugelverdediger vertrekt. "Dat is absoluut vervelend. We zullen de kwaliteiten van Gastón zeker missen. Nu moeten we ons opnieuw aanpassen, zo laat in het seizoen."

"Aan de andere kant is dit een positief aspect van ons afgelopen seizoen. We kunnen Ávila en William Pacho (naar Eintracht Frankfurt, red.) voor een mooi bedrag verkopen", vervolgt Van Bommel. "We zijn nog niet op het punt dat we zulke bedragen kunnen weigeren. Maar we worden er ook niet zenuwachtig van. Dit is een compliment voor de hele groep. In België zijn dit grote bedragen."

Toby Alderweireld zit naast Van Bommel en krijgt de vraag of hij begrijpt waarom Avila voor Ajax kiest. "Ik begrijp niemand die hier vertrekt", lacht hij. "Nee, het is een mooie stap voor hem, dus het is begrijpelijk. Maar het is jammer voor ons als hij gaat. We hebben als team een plan, maar spelers hebben ook een individueel plan. Dit hoort bij topvoetbal."