×
Home Nieuws Livescore

Manchester United zet Mason Greenwood aan de kant na controversiële arrestatie. Einde van een veelbelovende carrière?

Manchester United zet Mason Greenwood aan de kant na controversiële arrestatie. Einde van een veelbelovende carrière?
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op maandag 21 augustus 2023 16:36 uur

Manchester United neemt afscheid van Mason Greenwood. De club heeft via officiële kanalen aangekondigd dat het beter is voor alle betrokken partijen dat de 21-jarige aanvaller zijn carrière elders voortzet.

Greenwood heeft zijn hele jeugdopleiding bij Manchester United doorlopen en sloot in 2019 aan bij het eerste elftal. Zijn ontwikkeling leek in een stroomversnelling te zitten, maar drie jaar later kwam er abrupt een einde aan. De buitenspeler werd gearresteerd door de politie, nadat hij werd beschuldigd van mishandeling en verkrachting van zijn partner, Harriet Robson. Als gevolg hiervan werd Greenwood door United geschorst voor onbepaalde tijd.

Hoewel de aanklachten eerder dit jaar werden ingetrokken en Greenwood weer welkom was op het trainingscomplex van United, ziet het er niet naar uit dat hij een rentree zal maken op Old Trafford. De club heeft besloten om zelf een onderzoek te starten en heeft maandag de knoop doorgehakt om afscheid te nemen van Greenwood.

Het vertrek van Greenwood is een grote schok voor de fans van Manchester United, die hoopten dat hij een belangrijke rol zou spelen in de toekomst van de club. Het is nu afwachten waar de talentvolle aanvaller zijn carrière zal voortzetten. De tijd zal leren of Greenwood zijn fouten kan rechtzetten en zijn potentieel kan waarmaken bij een nieuwe club.