×
Home Nieuws Livescore

Kramer's juichactie onder vuur: schorsing dreigt na 'champagne-ontkurking' ️

Kramer's juichactie onder vuur: schorsing dreigt na 'champagne-ontkurking' ️
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op maandag 21 augustus 2023 15:24 uur

Michiel Kramer riskeert een schorsing nadat de onafhankelijke aanklager een onderzoek is gestart naar zijn opmerkelijke juichgedrag na zijn doelpunt voor RKC Waalwijk tegen AZ. De spits beweerde dat hij het ontkurken van een fles champagne wilde uitbeelden, maar het leek er niet op dat hij dat serieus meende.

De scheidsrechter van de wedstrijd tussen RKC en AZ (1-3), Alex Bos, heeft het moment niet opgemerkt. Dit geeft de aanklager de mogelijkheid om de zaak zelf op te pakken en een onderzoek in te stellen. Alle betrokken partijen zullen daarbij een verklaring moeten afleggen. "De aanklager gaat hier zorgvuldig mee om", aldus een woordvoerder van de KNVB. Eerder heeft de bond al aangegeven strenger toe te zullen zien op wangedrag op het veld dit seizoen.

Tegen het einde van de eerste helft kreeg RKC op zondag een strafschop, die Kramer benutte. Voor het uitvak maakte hij een gebaar dat hij zelf interpreteert als het ontkurken van een fles champagne, terwijl anderen het zien als een obsceen gebaar. "Ik wil er verder niet op ingaan, anders krijgen we dat weer", sprak de aanvoerder van de Waalwijkers. "Daar heb ik helemaal geen zin in. En weet je ook wat wij als voetballers allemaal te horen krijgen van die fans?"

Michiel Kramer legt zijn opvallende juichgedrag uit 🧐

— ESPN NL (@ESPNnl) 21 augustus 2023