×
Home Nieuws Livescore

Argentijnse linksback Avila op weg naar Ajax voor recordbedrag

Argentijnse linksback Avila op weg naar Ajax voor recordbedrag
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op maandag 21 augustus 2023 15:00 uur

Ajax staat op het punt om een nieuwe aanwinst te presenteren. Het lijkt er sterk op dat Gaston Avila binnenkort zijn opwachting zal maken bij de Amsterdamse club. De 21-jarige Argentijnse linksback heeft maandag al niet meer meegetraind bij Royal Antwerp FC, zo meldt de Gazet van Antwerpen.

Naar verluidt heeft Ajax een akkoord bereikt met Antwerp over een transfersom van maar liefst 12,5 miljoen euro. Avila zelf staat te popelen om de overstap naar Amsterdam te maken en heeft zijn jawoord al gegeven. Bij Antwerp zien ze hem dan ook niet meer terug, nu hij afwezig was tijdens de maandagtraining.

Terwijl trainer Mark van Bommel en zijn spelers zich voorbereiden op de belangrijke wedstrijd tegen AEK Athene in de play-offs van de Champions League, zal Avila daar niet meer bij zijn. Het is de bedoeling dat hij zich dinsdag bij Ajax meldt voor de medische keuring.

In de Johan Cruijff Arena ligt al een vijfjarig contract klaar voor de talentvolle Argentijnse linkspoot. Met de komst van Avila wordt hij de negende zomeraanwinst van Ajax, na onder andere Branco van den Boomen, Benjamin Tahirovic en Chuba Akpom.