×
Home Nieuws Livescore

Luuk de Brouwers maakt overstap naar sc Heerenveen, FC Utrecht zwaait hem uit met warme woorden.

Luuk de Brouwers maakt overstap naar sc Heerenveen, FC Utrecht zwaait hem uit met warme woorden.
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op maandag 21 augustus 2023 12:50 uur

Luuk de Brouwers maakt een sprong van FC Utrecht naar sc Heerenveen. De Friese club heeft de 25-jarige middenvelder gehuurd van de Domstedelingen, met een verplichte optie tot koop.

De transfer is officieel bevestigd door FC Utrecht en sc Heerenveen via hun officiële kanalen op maandagochtend. Brouwers, die een jaar geleden nog overkwam van Go Ahead Eagles, zal na zijn huurperiode een contract tekenen tot medio 2027 in het Abe Lenstra Stadion, waar hij herenigd wordt met trainer Kees van Wonderen.

"De verwachtingen waren hoog aan beide kanten toen Luuk vorig jaar bij FC Utrecht begon. Helaas is het anders gelopen en bleek tijdens de laatste fase van de voorbereiding dat zijn perspectief op speeltijd beperkt was vanwege de concurrentie op zijn positie", verklaart technisch directeur Jordy Zuidam de beslissing om Brouwers te laten gaan.

Ferry de Haan, algemeen directeur van Heerenveen, is verheugd met de komst van Brouwers. "We volgen Luuk al een tijdje. Toen we hoorden dat zijn kansen op speelminuten bij FC Utrecht dit seizoen minder werden, hebben we meteen contact opgenomen. Hij heeft bewezen een veelzijdige middenvelder te zijn die ook doelpunten kan maken."

🤝 Bedankt voor je inzet en veel succes in je verdere carrière, Luuk. #fcutrecht #vanuithethart

— FC Utrecht (@fcutrecht) 21 augustus 2023

🤟 Luuuuuuk is in Fryslân! 🫵 #WolkomLuuk

— sc Heerenveen (@scHeerenveen) 21 augustus 2023