×
Home Nieuws Livescore

PSV huurt Amerikaanse sensatie Sergiño Dest van Barcelona, met optie tot koop!

PSV huurt Amerikaanse sensatie Sergiño Dest van Barcelona, met optie tot koop!
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op maandag 21 augustus 2023 09:00 uur

PSV Eindhoven heeft een grote vis aan de haak geslagen! Sergiño Dest, de Amerikaanse sensatie, zal komend seizoen schitteren in het rood-witte tenue van de Eindhovenaren. Het nieuws werd bekendgemaakt in een officieel statement van Barcelona, waaruit blijkt dat Dest voor één seizoen wordt gehuurd van de Catalanen. Maar daar blijft het niet bij, want PSV heeft ook de mogelijkheid om hem definitief over te nemen aan het einde van dit jaar. Een slimme zet van de club, want Dest heeft zich bewezen als een ware verdedigende krachtpatser.

De deal houdt in dat PSV Dest voor één seizoen huurt, maar daarna de kans krijgt om hem voor een bedrag van tien miljoen euro definitief over te nemen. Een koopje, als je bedenkt welke kwaliteiten Dest met zich meebrengt. En alsof dat nog niet genoeg is, deelt PSV in het eerste jaar ook nog het salaris van de verdediger met Barcelona. Een win-win situatie voor beide clubs.

Maar er is meer goed nieuws voor Dest en PSV. Doordat de Eindhovenaren zo snel hebben gehandeld, mag de Amerikaanse sterspeler zelfs mee naar de Champions League-voorronde tegen Rangers FC. Een geweldige kans voor Dest om zich meteen te laten zien op het hoogste Europese podium. Maandagochtend vertrekt het team vol enthousiasme naar Glasgow, waar ze klaar zijn om de strijd aan te gaan.

De transfer van Dest naar PSV is niet alleen een versterking voor de club, maar ook een teken van vertrouwen van Barcelona. De Catalaanse club behoudt namelijk een doorverkooppercentage bij toekomstige transfers van Dest. Een duidelijk bewijs dat ze geloven in de potentie van de jonge verdediger.

Met de komst van Dest heeft PSV een grote stap gezet richting een succesvol seizoen. De Amerikaanse sensatie zal ongetwijfeld een belangrijke rol spelen in de verdediging van de Eindhovenaren. De fans kunnen niet wachten om Dest in actie te zien en zijn klaar om hem met open armen te ontvangen. Het belooft een spannend seizoen te worden voor PSV en Sergiño Dest!