×
Home Nieuws Livescore

Al Nassr haalt Laporte binnen voor recordbedrag en voegt sterrenensemble toe aan selectie!

Al Nassr haalt Laporte binnen voor recordbedrag en voegt sterrenensemble toe aan selectie!
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zondag 20 augustus 2023 23:48 uur

Transfernieuws: Aymeric Laporte verruilt Manchester City voor Al Nassr

In een opmerkelijke transfer heeft Al Nassr een akkoord bereikt met Manchester City over de overgang van Aymeric Laporte. Dit nieuws werd bekendgemaakt door de gerenommeerde transferexpert Fabrizio Romano. De Saudische club is bereid om bijna dertig miljoen euro neer te tellen voor de verdediger.

Laporte staat op het punt om een driejarig contract te tekenen bij Al Nassr, waar hij naar verluidt zo'n twintig miljoen euro per seizoen zal verdienen. De 29-jarige Spanjaard werd in 2018 voor een recordbedrag van 65 miljoen euro overgenomen van Athletic Bilbao door Manchester City. In zijn eerste seizoenen was Laporte een vaste waarde in het team onder leiding van Pep Guardiola, maar afgelopen seizoen kwam hij slechts elf keer in actie in de Premier League. Dit seizoen heeft de verdediger tot nu toe slechts elf minuten gespeeld in de competitie.

Al Nassr heeft de afgelopen tijd flink geïnvesteerd in topspelers. Eerder wist de club al Cristiano Ronaldo aan te trekken en nu voegt Laporte zich bij spelers als Sadio Mané, Seko Fofana, Marcelo Brozovic en Alex Telles. Ondanks deze versterkingen is Al Nassr dit seizoen teleurstellend gestart, met twee nederlagen op rij in de competitie. Op dit moment staat de club op de vijftiende plaats in de Saudi Pro League.

De transfer van Laporte naar Al Nassr is een opvallende stap in zijn carrière. Het zal interessant zijn om te zien hoe hij zich zal aanpassen aan het Saudische voetbal en of hij zijn oude vorm kan hervinden. Voor Manchester City betekent deze transfer een aanzienlijke financiële injectie, met een pakket dat naar verluidt bijna 30 miljoen euro waard is.