×
Home Livescore

Ajax moet spitsenzoektocht voortzetten: Mislintat-bekende verkoopt 'nee' aan Guirassy

Ajax moet spitsenzoektocht voortzetten: Mislintat-bekende verkoopt 'nee' aan Guirassy
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op donderdag 3 augustus 2023 19:50 uur

Ajax moet op zoek naar nieuwe spits: Mislintat-bekende wijst aanbieding af. Volgens BILD kan Ajax de hoop op de komst van spits Serhou Guirassy laten varen. De aanvaller van VfB Stuttgart heeft naar verluidt aanbiedingen van Eredivisie-clubs afgewezen en lijkt nu te lonken naar een transfer naar de Premier League of een andere club in de Bundesliga.

Een week geleden werd bekend dat Ajax interesse had in Guirassy, die een bekende is van directeur Sven Mislintat. Destijds werd gemeld dat de Guinese aanvaller openstond voor een overstap naar Amsterdam, maar dat lijkt nu niet meer het geval te zijn. Hij zou aanbiedingen van Eredivisie-clubs hebben afgewezen, wat erop zou kunnen wijzen dat er nog een andere Nederlandse club geïnteresseerd was.

Op dit moment is Nottingham Forest in de race voor Guirassy. De 27-jarige spits droomt van een transfer naar de Premier League, maar wil ook per se naar een club waar hij als eerste spits kan spelen. Een overstap binnen Duitsland behoort ook tot de mogelijkheden, net als bij Stuttgart blijven. Het lijkt echter onwaarschijnlijk dat hij bij Stuttgart zal blijven.

Guirassy leverde afgelopen seizoen een belangrijke bijdrage aan het behoud van Stuttgart in de Bundesliga, met twaalf doelpunten. Hij heeft een afkoopclausule van vijftien tot twintig miljoen euro in zijn contract staan. Ajax zag in Guirassy een nieuwe concurrent voor Brian Brobbey, maar de club zal nu verder moeten zoeken.