×
Home Nieuws Livescore

Ajax laat oud-speler Bergdølmo thuis na verliesreeks bij wedstrijden

Ajax laat oud-speler Bergdølmo thuis na verliesreeks bij wedstrijden
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op woensdag 14 februari 2024 11:32 uur

In een verrassende wending heeft Ajax besloten om de voormalige Noorse voetballer André Bergdølmo niet uit te nodigen voor de aankomende wedstrijd tegen Bodø/Glimt. Het is echter de reden achter deze beslissing die de wenkbrauwen doet fronsen. Volgens Bergdølmo zelf heeft de Amsterdamse club hem de toegang ontzegd vanwege een opmerkelijke bijgeloof: de twee voorgaande wedstrijden waar hij aanwezig was, werden verloren.

De oud-verdediger, die zijn carrière bij Ajax begon en later uitgroeide tot een geliefde speler, heeft zijn verbazing uitgesproken over deze ongebruikelijke gang van zaken. In een interview met ESPN onthulde Bergdølmo dat hij geen uitnodiging meer heeft ontvangen voor de komende confrontatie, simpelweg vanwege de negatieve resultaten in de wedstrijden waar hij aanwezig was.

Hoewel bijgeloof in de sportwereld niet ongewoon is, is het toch opmerkelijk dat een professionele voetbalclub als Ajax zich laat leiden door dergelijke overtuigingen. Bergdølmo, die altijd met trots zijn voormalige club heeft vertegenwoordigd, kan niet begrijpen waarom zijn aanwezigheid in verband wordt gebracht met de tegenslagen van het team.

Het is duidelijk dat Ajax een andere benadering heeft gekozen om de negatieve spiraal te doorbreken. Of deze beslissing vruchten zal afwerpen of slechts een tijdelijke afwijking is, zal de tijd leren. Ondertussen zal Bergdølmo, ondanks zijn teleurstelling, de wedstrijd vanaf de zijlijn moeten volgen, in plaats van actief betrokken te zijn bij zijn geliefde club.