×
Home Nieuws Livescore

Van Hanegem ontevreden over Feyenoord: "Bedroevend spel en twijfels over transferbeleid"

Van Hanegem ontevreden over Feyenoord:
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zondag 20 augustus 2023 22:36 uur

Willem van Hanegem niet onder de indruk van Feyenoord na zondagse teleurstelling tegen Sparta

Rotterdam - Het is duidelijk dat Feyenoord nog niet indrukwekkend presteert, volgens clubicoon Willem van Hanegem. Na het tweede gelijkspel van de landskampioen, ditmaal tegen Sparta, heeft Van Hanegem zijn ongenoegen geuit in zijn column voor het Algemeen Dagblad.

"Het was bedroevend wat Feyenoord liet zien", begint De Kromme zijn betoog. "Minteh maakte het verschil. Veel mensen dachten dat het middenveld beter zou functioneren zonder Ramiz Zerrouki, maar zowel Wieffer als Quinten Timber speelden weer slecht. Timber vertraagt het spel en lijkt vaak niet te weten hoe vrij hij staat."

Hoewel Van Hanegem teleurgesteld is over de blessure van Justin Bijlow, ziet hij een geschikte vervanger in Timon Wellenreuther. "Wellenreuther heeft Bijlow vorig seizoen al eens vervangen en hij liet ook tegen Sparta zien dat hij belangrijke reddingen kan maken. Hij voorkwam bijvoorbeeld een doelpunt van Pelle Clement, waardoor Feyenoord nog een punt pakte."

Toch heeft Van Hanegem zijn twijfels over het transferbeleid van de club. "Nu moeten ze weer een nieuwe doelman aantrekken. Als je Lamprou haalt, is dat toch omdat hij mogelijk in actie moet komen? Het is een vraagteken voor mij."

Met deze kritische woorden laat Van Hanegem duidelijk merken dat hij niet onder de indruk is van de prestaties van Feyenoord tot nu toe. De club zal hard moeten werken om het vertrouwen van het clubicoon terug te winnen.