×
Home Nieuws Livescore

Effenberg: Dortmund moet PSV verslaan voor kwartfinale Champions League

Effenberg: Dortmund moet PSV verslaan voor kwartfinale Champions League
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op dinsdag 13 februari 2024 20:08 uur

Voormalig voetbalicoon Stefan Effenberg heeft zijn gedachten laten gaan over de aanstaande confrontatie tussen Borussia Dortmund en PSV in de Champions League. Effenberg is van mening dat de Duitse grootmacht zonder enige twijfel de bovenliggende partij moet zijn en zich moeiteloos moet kunnen plaatsen voor de kwartfinale.

Met de Eredivisie-koploper als tegenstander, belooft het een enerverende strijd te worden wanneer beide teams volgende week dinsdag voor het eerst tegenover elkaar staan in het prestigieuze miljardenbal. Echter, Effenberg is ervan overtuigd dat Dortmund de nodige klasse en ervaring in huis heeft om PSV te overmeesteren en zo een stap dichter bij de felbegeerde kwartfinale te komen.

De voormalige middenvelder, die zelf successen behaalde met Bayern München en Borussia Mönchengladbach, benadrukt dat Dortmund over een sterke selectie beschikt en dat zij hun favorietenrol met verve moeten kunnen waarmaken. Met spelers als Erling Haaland en Jadon Sancho in de gelederen, beschikt de Duitse topclub over genoeg kwaliteit om PSV te overvleugelen.

Effenberg, die bekend staat om zijn uitgesproken mening, voegt eraan toe dat PSV zeker niet onderschat moet worden, maar dat Dortmund simpelweg een maatje te groot zou moeten zijn. De druk ligt dan ook volledig bij de Nederlandse ploeg om te bewijzen dat ze kunnen opboksen tegen de Duitse macht.

Met de eerste ontmoeting in het vooruitzicht, zal de spanning in de lucht hangen. De vraag blijft echter of PSV in staat zal zijn om de verwachtingen te overtreffen en Dortmund te verrassen. De tijd zal het leren, maar één ding is zeker: de clash tussen deze twee clubs zal een spektakelstuk van formaat worden.