×
Home Nieuws Livescore

Barcelona doorbreekt verdediging van Cádiz en pakt eerste overwinning van het seizoen!

Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zondag 20 augustus 2023 21:48 uur

FC Barcelona boekt eindelijk zijn eerste overwinning van het seizoen en mag drie punten aan hun totaal toevoegen. De kampioenen van de Primera División hadden het moeilijk tegen de sterke verdediging van Cádiz, maar slaagden er uiteindelijk in om in de laatste fase van de wedstrijd weg te lopen.

Na de teleurstellende wedstrijd tegen Getafe vorige week, was het voor Barça van groot belang om een overwinning te behalen. De ploeg begon met onder andere Frenkie de Jong in de basisopstelling, en ook de zestienjarige Lamine Yamal kreeg een basisplek. Hiermee werd hij de jongste speler ooit die in de basis van Barcelona mocht starten, op slechts zestienjarige leeftijd en 38 dagen oud.

Barcelona begon sterk aan de wedstrijd, maar slaagde er in de eerste helft niet in om het doel te vinden, ondanks een goede kans van Yamal. In de tweede helft ging de thuisploeg steeds nadrukkelijker op zoek naar de openingstreffer, met onder andere een kopbal van Gavi die de lat raakte na een hoekschop. Het thuispubliek sprong op van vreugde toen spits Robert Lewandowski in het strafschopgebied werd neergehaald, maar de scheidsrechter greep niet in.

In de tweede helft voerde Xavi de nodige wissels door. Uiteindelijk wist Barça in de slotfase toch de bevrijdende treffer te maken. Pedri schoof de bal tien minuten voor tijd binnen na een prachtige één-twee met Ilkay Gündogan. Cádiz moest in de aanval en dat zorgde voor ruimte in de verdediging. Ansu Fati leek vlak voor tijd zelfs de 2-0 te maken, maar tijdens de aanval werd buitenspel geconstateerd bij Lewandowski. Cádiz kreeg nog een grote kans via Darwin Machís, maar de Venezolaan schoot van dichtbij over.

Cádiz kon de verdediging niet meer bijhouden en dat resulteerde in blessuretijd in de 2-0. Ferran Torres werd weggestuurd en kon de bal binnen schuiven. Volgende week zondag staat Barcelona tegenover Villarreal.