×
Home Nieuws Livescore

Spaanse bondsvoorzitter veroorzaakt ophef met ongewenste kus tijdens medaille-uitreiking WK vrouwen

Spaanse bondsvoorzitter veroorzaakt ophef met ongewenste kus tijdens medaille-uitreiking WK vrouwen
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zondag 20 augustus 2023 20:36 uur

Ophef rondom Spaanse bondsvoorzitter na kusincident tijdens WK-viering

Madrid - Luis Rubiales, de flamboyante bondsvoorzitter van Spanje, heeft wederom voor de nodige commotie gezorgd. Ditmaal was het tijdens de medaille-uitreiking van het succesvolle Spaanse vrouwenvoetbalteam, dat onlangs het WK wist te winnen. Rubiales kon zijn enthousiasme niet bedwingen en besloot speelster Jennifer Hermoso vol op de mond te kussen. Een actie die niet in goede aarde viel bij de betreffende speelster, die achteraf toegaf het moment allesbehalve prettig te hebben gevonden.

Deze gebeurtenis voegt zich bij een reeks van controverses rondom de Spaanse nationale ploeg. Bondscoach Jorge Vilda ligt al maanden onder vuur vanwege zijn werkwijze en selectiebeleid. Een groot aantal Spaanse speelsters heeft zelfs aangegeven niet deel te willen nemen aan het WK zolang Vilda aan het roer staat. In september vorig jaar ontving de Spaanse bond maar liefst vijftien e-mails van speelsters die hun zorgen uitten over de bondscoach.

Deze recente gebeurtenissen hebben de onrust binnen het Spaanse vrouwenvoetbal verder aangewakkerd. De vraag is nu hoe de bond zal reageren op de kritiek en of er veranderingen zullen plaatsvinden in de technische staf. Voorlopig lijkt de toekomst van bondscoach Vilda onzeker en zal er ongetwijfeld nog veel gediscussieerd worden over de gang van zaken binnen de nationale ploeg.