×
Home Nieuws Livescore

Ajax-aankoop Sutalo neemt emotioneel afscheid van Dinamo Zagreb: "Dromen uitgekomen, blijf trouwste fan"

Ajax-aankoop Sutalo neemt emotioneel afscheid van Dinamo Zagreb:
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zondag 20 augustus 2023 19:24 uur

Ajax-aanwinst Josip Sutalo heeft op zondag een emotioneel afscheid genomen van zijn voormalige club Dinamo Zagreb. De Kroatische club heeft ook bevestigd dat de 23-jarige verdediger vertrekt. Sutalo, die zijn grote dankbaarheid uitdrukt, blikt terug op zijn tijd bij Dinamo.

"Als een jonge knul meldde ik me aan bij de jeugdopleiding met de hoop mijn dromen na te jagen. En nu kan ik met trots zeggen dat al mijn dromen zijn uitgekomen", verklaart Sutalo op de officiële website van Dinamo. "Het was een enorme eer om het shirt van Dinamo te dragen en ik ben ontzettend trots op de prestaties die we samen hebben behaald."

"Ik wil de club, mijn teamgenoten, de trainers en natuurlijk de supporters bedanken voor alles wat ze voor mij hebben gedaan. Vanaf vandaag ben ik geen speler van Dinamo meer, maar ik zal altijd de grootste fan blijven. Hopelijk komen we elkaar in de toekomst tegen in Europa."

Sutalo heeft sinds zijn veertiende voor Dinamo Zagreb gespeeld, maar nu maakt hij de overstap naar Ajax voor een bedrag van 20,5 miljoen euro. Dit bedrag kan oplopen tot 23,5 miljoen euro. Daarnaast is er ook een doorverkooppercentage van vijftien procent afgesproken.