×
Home Nieuws Livescore

Josip Sutalo versterkt Ajax-defensie en breekt transferrecord

Josip Sutalo versterkt Ajax-defensie en breekt transferrecord
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zondag 20 augustus 2023 18:24 uur

Josip Sutalo, de Kroatische verdediger die zijn kunsten vertoonde bij Dinamo Zagreb, heeft eindelijk zijn langverwachte transfer naar Ajax afgerond. Na een periode van intense onderhandelingen heeft de Amsterdamse club eindelijk de deal wereldkundig gemaakt. Sutalo zal maandag afreizen naar Amsterdam om zijn handtekening te zetten onder zijn Ajax-contract.

Ajax heeft officieel bevestigd dat er een akkoord is bereikt met Dinamo Zagreb over de transfer van Sutalo. De Amsterdammers betalen ongeveer 20,5 miljoen euro voor de verdediger, met een mogelijke oplopende prijs tot 23,5 miljoen euro. Hiermee wordt Sutalo de duurste verdediger in de geschiedenis van Ajax. Maandag zal hij zijn contract ondertekenen en officieel gepresenteerd worden aan het publiek.

De komst van Sutalo betekent dat hij de opvolger wordt van Jurriën Timber, die eerder deze zomer naar Arsenal vertrok. Ajax heeft veel tijd en moeite gestoken in het afronden van deze transfer. Directeur Sven Mislintat heeft uitgebreide gesprekken gevoerd met Dinamo Zagreb en moest ook wachten op de tweeluikwedstrijden in de voorronde van de Champions League tussen Dinamo Zagreb en AEK Athene. Nu deze hindernissen zijn overwonnen, is Sutalo eindelijk definitief binnen bij Ajax.

Na de eerdere zomeraanwinsten Carlos Forbs, Diant Ramaj, Benjamin Tahirovic, Jakov Medic, Branco van den Boomen, Chuba Akpom en Anton Gaaei is Sutalo de nieuwste aanwinst voor Ajax. Zijn komst is tevens de grootste financiële investering van Mislintat tot nu toe. Met de komst van Sutalo stijgen de totale uitgaven van Ajax deze zomer naar ruim 65 miljoen euro.

Mislintat is echter nog niet klaar op de transfermarkt. Hij heeft zijn zinnen gezet op een linksbenige verdediger, waarbij Gaston Ávila hoogstwaarschijnlijk de beoogde kandidaat is. Daarnaast is er ook nog een mogelijkheid dat er een extra aanvallende middenvelder naar Amsterdam komt, maar dit hangt waarschijnlijk af van een eventueel vertrek van Mohammed Kudus.

De supporters van Ajax kunnen in ieder geval uitkijken naar de komst van Josip Sutalo. Met zijn talent en ervaring zal hij ongetwijfeld een waardevolle toevoeging zijn aan het team. De club heeft via social media al een teaser gedeeld, waarin ze de komst van Sutalo aankondigen. De spanning stijgt en de verwachtingen zijn hooggespannen voor het nieuwe seizoen.