×
Home Livescore

Nieuw hooliganisme ontglipt controle clubs, politie en voetbalbond

Nieuw hooliganisme ontglipt controle clubs, politie en voetbalbond
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op donderdag 8 februari 2024 23:32 uur

In een recente correspondentie aan de gemeenteraad heeft Femke Halsema, de bekwame burgemeester van Amsterdam, een alarmerende ontdekking gedaan. Het lijkt erop dat de traditionele machten, zoals voetbalclubs, politie en de voetbalbond, geen grip hebben op een opkomend fenomeen dat zij 'nieuw hooliganisme' noemt. Deze verontrustende conclusie komt voort uit de recente rellen die plaatsvonden tijdens de langverwachte klassieker tussen Ajax en Feyenoord op 24 september.

De burgemeester heeft in haar raadsbrief benadrukt dat de situatie rondom deze nieuwe vorm van hooliganisme uiterst zorgwekkend is. Het lijkt erop dat de traditionele methoden en maatregelen niet langer effectief zijn in het beteugelen van deze onruststokers. Dit nieuwe fenomeen lijkt zich te onttrekken aan de controle van de gevestigde orde, waardoor de autoriteiten met lege handen staan.

De rellen die plaatsvonden tijdens de klassieker hebben de stad Amsterdam op haar grondvesten doen schudden. De gebruikelijke veiligheidsmaatregelen waren ontoereikend om de chaos en vernieling te voorkomen. Dit heeft geleid tot een groeiende bezorgdheid onder de autoriteiten en de gemeenschap als geheel.

Hoewel de burgemeester erkent dat er al vele inspanningen zijn geleverd om het hooliganisme in de kiem te smoren, is het duidelijk dat er een nieuwe aanpak nodig is. Het is van cruciaal belang dat er gezocht wordt naar innovatieve strategieën om deze opkomende vorm van geweld en onrust te beteugelen.

Femke Halsema roept dan ook op tot een gezamenlijke inspanning van alle betrokken partijen om deze uitdaging het hoofd te bieden. Er moet een nauwe samenwerking zijn tussen de voetbalclubs, politie en de voetbalbond om een effectieve aanpak te ontwikkelen. Alleen door gezamenlijk op te treden en nieuwe methoden te verkennen, kan er hoop zijn op het indammen van dit 'nieuw hooliganisme'.

De burgemeester benadrukt dat het van groot belang is om de veiligheid van de supporters, spelers en de stad als geheel te waarborgen. Het is tijd voor een frisse blik en een vernieuwde aanpak om deze uitdaging het hoofd te bieden. De gemeente Amsterdam staat voor een immense taak, maar met vastberadenheid en samenwerking kan er wellicht een einde komen aan dit verontrustende fenomeen.