×
Home Nieuws Livescore

Juventus-middenvelder eert Cruijff met rugnummer 41 en Ajax-bezoeken

Juventus-middenvelder eert Cruijff met rugnummer 41 en Ajax-bezoeken
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op donderdag 8 februari 2024 16:16 uur

In een verrassende wending heeft Hans Nicolussi Caviglia, de jonge en getalenteerde middenvelder van Juventus, besloten om met rugnummer 41 te spelen. Hoewel dit nummer misschien niet direct een belletje doet rinkelen, schuilt er een opvallende reden achter deze keuze.

Het blijkt namelijk dat de 23-jarige Nicolussi Caviglia een diepe fascinatie heeft voor niemand minder dan de legendarische Johan Cruijff. Als een ware bewonderaar van de Nederlandse voetbalgrootheid heeft hij meerdere wedstrijden van Ajax bijgewoond om de erfenis van Cruijff van dichtbij te ervaren.

De keuze voor rugnummer 41 is dan ook een eerbetoon aan het iconische rugnummer 14, dat Cruijff gedurende zijn carrière droeg. Nicolussi Caviglia, die zijn bewondering voor Cruijff niet onder stoelen of banken steekt, hoopt met zijn spel een vleugje van de magie van de Nederlandse legende te kunnen kanaliseren.

Deze onconventionele keuze heeft zeker de aandacht getrokken van zowel fans als medespelers. Het is een duidelijk teken van de toewijding en passie die Nicolussi Caviglia heeft voor het spel en degenen die hem hebben geïnspireerd.

Terwijl hij zijn eigen stempel probeert te drukken op het voetbalveld, zal Nicolussi Caviglia ongetwijfeld de erfenis van Cruijff in ere houden. Met rugnummer 41 op zijn rug zal hij streven naar grootsheid en hoopt hij een glimp op te vangen van de onnavolgbare klasse van zijn idool.