×
Home Nieuws Livescore

Mitrovic verruilt Premier League voor Saudi-Arabië: Fulham zwaar teleurgesteld, Al Hilal juicht

Mitrovic verruilt Premier League voor Saudi-Arabië: Fulham zwaar teleurgesteld, Al Hilal juicht
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zondag 20 augustus 2023 14:12 uur

Aleksandar Mitrovic heeft de Premier League achter zich gelaten en is neergestreken in het exotische Saudi-Arabië. Al Hilal heeft op zondag de komst van de Servische spits bevestigd, die voor een duizelingwekkend transferrecord de overstap maakt van Fulham.

Mitrovic heeft een indrukwekkend aantal van 99 doelpunten weten te maken in 186 wedstrijden voor Fulham, maar verlaat nu het Craven Cottage via de achterdeur. Na het eerste bod van Al Hilal was het duidelijk dat de 28-jarige Serviër deze lucratieve kans niet aan zich voorbij wilde laten gaan en hij heeft er dan ook alles aan gedaan om een vertrek te bewerkstelligen. En met succes.

"Zoals jullie weten, heeft hij er alles aan gedaan om ons te verlaten", sombert manager Marco Silva. "Als je mij vraagt of dat normaal is, zeg ik nee. Professionele voetballers behoren zich niet op deze manier te gedragen."

Fulham heeft met tegenzin het bod uit Saudi-Arabië geaccepteerd en spreekt van een transferrecord. Volgens Britse media ontvangen The Cottagers ongeveer 60 miljoen euro voor de transfer van Mitrovic. Bij Al Hilal zal Mitrovic nu ploeggenoot worden van niemand minder dan Neymar, Yassine Bounou, Kalidou Koulibaly, Ruben Neves, Sergej Milinkovic-Savic, Malcom en Moussa Marega.