×
Home Nieuws Livescore

PSV kan Sergiño Dest definitief overnemen voor 10 miljoen euro, maar moet wel spelers verkopen om de deal te bekostigen.

PSV kan Sergiño Dest definitief overnemen voor 10 miljoen euro, maar moet wel spelers verkopen om de deal te bekostigen.
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zondag 20 augustus 2023 12:12 uur

PSV heeft een verrassende onthulling gedaan over de hoogte van de koopoptie in het huurcontract van Sergiño Dest. De 22-jarige vleugelverdediger kan voor het schappelijke bedrag van tien miljoen euro worden overgenomen van FC Barcelona, zo meldt De Telegraaf.

Het lijkt erop dat Dest binnenkort zijn koffers pakt en naar Eindhoven verhuist. De presentatie van de talentvolle speler staat mogelijk zelfs al gepland voor aanstaande maandag. Als de samenwerking bevalt, heeft PSV volgens De Telegraaf de mogelijkheid om Dest aan het einde van het seizoen definitief in te lijven voor hetzelfde bedrag van tien miljoen euro.

Met de komst van Dest wordt hij de tweede huurling in de selectie van trainer Peter Bosz, naast Malik Tillman. Hoewel PSV eigenlijk terughoudend is met het huren van spelers, maakt technisch directeur Earnest Stewart graag een uitzondering voor zijn twee landgenoten. In het huurcontract van Tillman staat namelijk een optie tot koop van ongeveer vijftien miljoen euro.

Volgens De Telegraaf zou PSV de transfers van Dest en Tillman volgend jaar kunnen financieren door de verkoop van Noa Lang, Joey Veerman en Johan Bakayoko. Het is dus duidelijk dat de club al bezig is met het plannen van de toekomst en het versterken van de selectie.

Al met al lijkt PSV een slimme zet te hebben gedaan met het vastleggen van Dest en Tillman. Voor een relatief laag bedrag kunnen ze twee veelbelovende spelers aan hun selectie toevoegen. Nu is het afwachten hoe de transfers uitpakken en of PSV succesvol zal zijn op de transfermarkt met de verkoop van spelers als Bakayoko, Veerman of Lang.