×
Home Livescore

Mario Been verbaasd over zelfkritische Mats Wieffer na teleurstellende seizoensstart Feyenoord

Mario Been verbaasd over zelfkritische Mats Wieffer na teleurstellende seizoensstart Feyenoord
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zondag 20 augustus 2023 10:36 uur

Mario Been verbaasd over zelfkritische Mats Wieffer na teleurstellende seizoensouverture Feyenoord

Na de teleurstellende seizoensouverture van Feyenoord keek Mario Been met verbazing naar de interviews met Mats Wieffer. De middenvelder toonde zich uitermate zelfkritisch, wat volgens de oud-speler en -trainer van Feyenoord onnodig was.

In zijn reactie na de 0-0 tegen Fortuna Sittard gaf Wieffer aan dat hij "de weg een beetje de weg kwijt was". Been reageerde bij de NOS: "Het leek wel zelfkastijding. Dit is hoe ik Mats ken. Oprecht. Eerlijk. Een strebertje. Bij Excelsior was dat ook al zo. In Nederland hebben wij problemen met mensen zonder zelfkritiek, maar dit sloeg wel door."

Been is van mening dat Wieffer het hoofd koel moet houden. "Zo slecht was het tegen Fortuna niet, maar hij geeft een interview alsof hij niet kan voetballen. Dat is helemaal niet waar. Hij heeft gewoon twee wedstrijden een mindere fase. Dat kan toch?"

De ESPN-analist vervolgt: "Dit is ook nog jeugdigheid en onervarenheid. Ik zou er niet te zwaar aan tillen, maar door dit interview wordt het wel een issue voor de buitenwereld. Hij legt zichzelf te veel druk op en wil het team op sleeptouw nemen. Ik vind het wel goed dat Arne Slot hem erop heeft aangesproken."

Slot vertelde vrijdag, twee dagen voor de uitwedstrijd tegen Sparta, dat hij een gesprek heeft gehad met Wieffer. "Als je zelf in zo'n extreme mate gaat onderkennen dat je niet goed hebt gespeeld, dan verwacht ik de komende wedstrijden dat niemand jou nog goed vindt", aldus de Feyenoord-trainer. "Elk balverlies zal worden uitvergroot."