×

Messi schenkt Inter Miami historische Leagues Cup na zenuwslopende strafschoppenserie!

Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zondag 20 augustus 2023 10:00 uur

Lionel Messi schittert en bezorgt Inter Miami de felbegeerde Leagues Cup. In een zenuwslopende finale tegen Nashville SC trok de club uit Florida aan het langste eind na een zinderende strafschoppenserie (10-9). Met deze overwinning voegt Messi zijn 44e prijs toe aan zijn indrukwekkende voetbalcarrière, waarmee hij zichzelf kronen tot de meest succesvolle voetballer aller tijden.

De Leagues Cup is een prestigieus zomertoernooi waarin alle professionele clubs uit de Liga MX en de MLS strijden om de titel. In voorgaande edities gingen de Mexicaanse clubs Cruz Azul en Club Léon er met de winst vandoor. Voor Inter Miami betekent deze triomf de allereerste prijs in de geschiedenis van de club.

In de finale speelde Messi, zoals altijd sinds zijn komst naar Miami, een hoofdrol van formaat. In de 24e minuut belandde de bal voor de voeten van de 36-jarige aanvaller. Met zijn kenmerkende dribbels passeerde hij Nashville-verdediger Walker Zimmerman om vervolgens de bal overtuigend in de linkerbovenhoek te plaatsen. Dit was alweer de tiende goal van Messi in dienst van Inter Miami. Nashville kwam na 57 minuten spelen op gelijke hoogte dankzij een treffer van Fafà Picault, waarna het duel uitmondde in een zenuwslopende strafschoppenserie.

"MESIIIIII!" 🚀

— ESPN NL (@ESPNnl) 20 augustus 2023

Messi faalde niet tijdens de penaltyreeks. Na missers van Randall Leal (Nashville) en Victor Ulloa (Inter Miami) was het aan de doelmannen om de beslissing te brengen. Drake Callender, de doelman van Inter Miami, benutte zijn strafschop en wist vervolgens de inzet van zijn collega-doelman te stoppen. Het feest barstte los bij de fans, spelers en staf van Inter Miami. David Beckham, voorzitter en eigenaar van de club, was duidelijk geëmotioneerd na het laatste fluitsignaal en de eerste prijs in de vijfjarige geschiedenis van de club.