×
Home Nieuws Livescore

Vertessen schittert in PSV-shirt: doelpunt en assist in overwinning op Vitesse

Vertessen schittert in PSV-shirt: doelpunt en assist in overwinning op Vitesse
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zondag 20 augustus 2023 09:48 uur

Yorbe Vertessen straalt van blijdschap nadat hij zaterdagavond zijn kans heeft gegrepen in het felbegeerde PSV-shirt. Als vervanger van Noa Lang wist de vleugelaanvaller indruk te maken met een doelpunt en een halve assist.

In de 64e minuut bracht Vertessen PSV overtuigend op voorsprong tegen Vitesse met een prachtig schot. Niet veel later speelde hij opnieuw een belangrijke rol in de aanval door een strafschop te versieren, die vervolgens benut werd door Luuk de Jong. Vertessen is zich er terdege van bewust dat de concurrentie bij PSV groot is en dat hij er moet staan zodra trainer Peter Bosz hem een kans geeft.

"Het is niet altijd even gemakkelijk, maar ik probeer mezelf te laten zien in de minuten die ik krijg", verklaarde Vertessen na afloop bij ESPN. "Het gaat goed en dat wil ik vasthouden."

Zijn collega-vleugelaanvaller Johan Bakayoko opereerde vanaf de rechterkant. Vertessen is echter ook in staat om, indien nodig, van positie te wisselen met de Belg. "Tijdens de voorbereiding heb ik ook wel eens op rechts gespeeld. De trainer weet dat ik daar kan spelen. Het maakt me niet zoveel uit. Nu hoop ik op meer speeltijd, ik wil deze positieve lijn vasthouden."