×
Home Nieuws Livescore

Studio Voetbal in vuur en vlam over Henderson's Ajax-salaris

Studio Voetbal in vuur en vlam over Henderson's Ajax-salaris
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op maandag 5 februari 2024 13:16 uur

In de late uurtjes van zondagavond ontstond er een verhitte discussie in de studio van het populaire voetbalprogramma. Het was niemand minder dan Jordan Henderson, de 33-jarige Engelse voetballer, die het onderwerp van gesprek was. Het was echter niet zijn indrukwekkende spel dat de tongen losmaakte, maar zijn vorstelijke salaris bij Ajax.

Pierre van Hooijdonk en Ibrahim Afellay, beide voormalige voetbalsterren, waren het er unaniem over eens dat Henderson zijn geld niet waard was. Ze uitten hun ongenoegen over het forse bedrag dat de Engelsman maandelijks op zijn bankrekening gestort krijgt. Het duo vond het moeilijk te verkroppen dat een speler van zijn leeftijd en niveau zoveel financiële waardering kreeg.

De discussie laaide hoog op, waarbij Van Hooijdonk en Afellay hun argumenten kracht bijzetten met statistieken en vergelijkingen met andere spelers in de Eredivisie. Ze betoogden dat er genoeg jonge talenten waren die met minder geld genoegen zouden nemen en evenveel, zo niet meer, potentie hadden dan Henderson.

Aan de andere kant van het spectrum stonden enkele andere voetbalanalisten, die het opnamen voor de Engelse middenvelder. Zij wezen op zijn ervaring, leiderschap en de toegevoegde waarde die hij bracht aan het team. Ze benadrukten dat het salaris van een speler niet alleen gebaseerd moest worden op zijn prestaties op het veld, maar ook op zijn invloed in de kleedkamer en zijn vermogen om jongere spelers te inspireren.

De discussie bleef voortduren, zonder dat er een duidelijke consensus werd bereikt. Het was duidelijk dat de meningen verdeeld waren over de waarde van Henderson's salaris bij Ajax. Het enige wat zeker was, was dat deze kwestie nog lang zal nagalmen in de voetbalwereld en de fans van Studio Voetbal nog vele discussies zal opleveren.