×
Home Nieuws Livescore

Bergwijn kritisch op Ajax na puntenverlies tegen Excelsior: "Scherpte ontbrak, geen excuus voor nieuwe spelers"

Bergwijn kritisch op Ajax na puntenverlies tegen Excelsior:
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zondag 20 augustus 2023 00:24 uur

Steven Bergwijn teleurgesteld in Ajax na gelijkspel tegen Excelsior

ROTTERDAM-KRALINGEN - Steven Bergwijn heeft zijn ongenoegen geuit over de prestatie van Ajax in de wedstrijd tegen Excelsior. De Amsterdammers leden hun eerste puntenverlies van het seizoen met een 2-2 gelijkspel. Bergwijn is van mening dat de scherpte ontbrak bij zijn team en benadrukt dat elke wedstrijd in de Eredivisie lastig kan zijn als ze niet op hun best zijn.

"In mijn ogen gingen we deze wedstrijd in alsof we maar tachtig procent van ons kunnen gaven. Dat maakt elke Eredivisie-wedstrijd moeilijk. We hadden scherper moeten zijn", aldus de Ajax-aanvoerder in een interview met de NOS.

Hoewel Ajax veel nieuwe spelers in de selectie heeft, weigert Bergwijn het gelijkspel daarop af te schuiven. "Dat is geen excuus. We hebben genoeg kwaliteit op het veld om dit soort wedstrijden te winnen. Als we onze kansen hadden benut, hadden we deze wedstrijd met grote cijfers gewonnen. Maar dat is niet gebeurd en dat doet pijn."

Ajax kan nu volledig focussen op het tweeluik tegen Ludogorets. De KNVB heeft ingestemd met het verplaatsen van de Eredivisie-wedstrijd van volgend weekend, zodat de Amsterdammers zich optimaal kunnen voorbereiden op de play-offs van de Europa League.