×
Home Livescore

Ziyech verlaat Chelsea en tekent bij Galatasaray. Transferleed voor Chelsea, maar feest voor Cim Bom Bom!

Ziyech verlaat Chelsea en tekent bij Galatasaray. Transferleed voor Chelsea, maar feest voor Cim Bom Bom!
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zaterdag 19 augustus 2023 23:24 uur

Hakim Ziyech, de voetbalvirtuoos uit Dronten, heeft officieel afscheid genomen van Chelsea. Na een avontuur van drie jaar op Stamford Bridge, heeft de dertigjarige spelmaker een meerjarig contract getekend bij Galatasaray. Met veel enthousiasme werd Ziyech tijdens de thuiswedstrijd tegen Trabzonspor (2-0) voorgesteld aan de gepassioneerde aanhang van Cim Bom Bom.

Gedurende zijn tijd bij Chelsea heeft Ziyech meer dan honderd wedstrijden gespeeld, maar hij heeft nooit een vaste basisplaats weten te veroveren. Afgelopen winter was hij nog dicht bij een tijdelijke overstap naar Paris Saint-Germain, maar deze deal ging niet door vanwege de trage handelingen van Chelsea.

Eerder deze zomer leek Ziyech op weg naar Al Nassr, maar op het laatste moment viel deze transfer in duigen. Na twee teleurstellingen op rij heeft de voormalige Ajacied nu eindelijk zijn gewenste transfer te pakken. Galatasaray zal Ziyech eerst voor een jaar huren van Chelsea, waarna ze hem transfervrij kunnen overnemen. In zijn eerste seizoen bij de Turkse club zal Ziyech een netto salaris van 3,6 miljoen euro ontvangen. Mocht Galatasaray volgende zomer de optie lichten, dan zal de spelmaker in zijn tweede seizoen 2,85 miljoen euro verdienen.

Voor Chelsea betekent dit vertrek een aanzienlijk verlies, gezien Ziyech voor maar liefst veertig miljoen euro werd overgenomen van Ajax. In totaal heeft hij 107 officiële wedstrijden gespeeld voor de Londense club, waarin hij veertien doelpunten heeft gemaakt en dertien assists heeft gegeven.

Met zijn overstap naar Galatasaray begint Ziyech aan een nieuw hoofdstuk in zijn carrière. De Turkse club en haar fans verwelkomen hem met open armen en hopen op magische momenten op het veld. De komende jaren zullen uitwijzen of Ziyech zijn stempel kan drukken bij Galatasaray en zijn talent volledig kan benutten in het prachtige voetbalspel.