Home Nieuws Livescore

Fortuna Sittard blijft ongeslagen in Eredivisie na overwinning op Almere City!

Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zaterdag 19 augustus 2023 22:12 uur

Fortuna Sittard blijft succesvol in de Eredivisie. Na het gelijkspel tegen Feyenoord vorige week, wisten de Limburgers zaterdagavond Almere City te verslaan met 2-1.

Fortuna-trainer Danny Buijs zag geen reden om zijn team te veranderen na het gelijkspel in De Kuip en besloot dat dan ook niet te doen. De wedstrijd tegen Almere City was nog maar acht minuten oud toen Fortuna het eerste doelpunt van het seizoen scoorde. Opmerkelijk genoeg was het Almere City-speler Hamdi Akujobi die zijn eigen doelman wist te passeren.

In eigen stadion was Fortuna veel sterker dan de promovendus. Binnen het halfuur werd dit beloond met een verdiende tweede goal. Loreintz Rosier zorgde ervoor dat de aanwezige supporters in Sittard konden juichen. Pas na de 2-0 kwam het team van Alex Pastoor tot leven. Thomas Robinet maakte na iets meer dan een halfuur spelen de aansluitingstreffer.

Almere had in de tweede helft meer in te brengen dan in de eerste helft, maar slaagde er niet in om gelijk te maken. Dit betekent dat de promovendus na twee competitiewedstrijden nog steeds wacht op het eerste punt op het hoogste niveau. Volgende week krijgt Almere een nieuwe kans, maar het zal niet makkelijk worden met een wedstrijd tegen Feyenoord in De Kuip. Fortuna gaat volgende week op bezoek bij Excelsior.