×

Malen bezorgt Dortmund late overwinning met magische goal tegen Köln!

Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zaterdag 19 augustus 2023 21:24 uur

Donyell Malen schittert in de spotlights van het Signal Iduna Park terwijl hij Borussia Dortmund naar de overwinning leidt. Met een verbluffende prestatie in de absolute slotfase van de wedstrijd tegen 1. FC Köln, zorgt de Nederlandse aanvaller persoonlijk voor de enige treffer van de avond.

Malen begint de wedstrijd als basisspeler en houdt vol tot het laatste fluitsignaal, waarbij hij de volle negentig minuten op het veld staat. Ook Sebastién Haller staat in de basisopstelling. Onder leiding van trainer Edin Tezic heeft Dortmund aanzienlijk meer balbezit dan de bezoekers, maar slaagt er niet in dit om te zetten in een doelpunt.

Totdat de 88e minuut aanbreekt. Na een hoekschop belandt de bal voor de voeten van Malen, die als een Oranje-held de bal in het net jaagt. De voorsprong van Dortmund komt niet meer in gevaar, waardoor de eerste drie punten van het seizoen binnen zijn. Deze overwinning in de absolute slotfase staat in schril contrast met de laatste competitiewedstrijd van het vorige seizoen, toen Dortmund op dramatische wijze naast de landstitel greep.

Ook Napoli is het nieuwe seizoen met een knaller begonnen. Als regerend landskampioen van Italië begint de ploeg matig tegen Frosinone. Abdou Harroui, voormalig Sparta Rotterdam-speler, opent de score. Uiteindelijk weet Napoli de wedstrijd om te draaien. Matteo Politano en Victor Osimhen (twee keer) zorgen voor een eindstand van 1-3.

De jonge voetballer uit Leiden, Abdou Harroui, maakt een verpletterende indruk tijdens zijn debuut in de Serie A. Hij scoort tegen de landskampioen en laat daarmee zien dat hij een veelbelovende toekomst tegemoet gaat. Zijn dag kan niet meer stuk!