×
Home Nieuws Livescore

Omvangrijke Lukaku-deal dichterbij: persoonlijk akkoord met Juventus, hoop op ruildeal blijft

Omvangrijke Lukaku-deal dichterbij: persoonlijk akkoord met Juventus, hoop op ruildeal blijft
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op donderdag 3 augustus 2023 19:36 uur

Transfer van Lukaku naar Juventus dichterbij, ruildeal met Chelsea nog in afwachting

De transfer van Romelu Lukaku naar Juventus is een stap dichterbij gekomen, ondanks de complicaties die ermee gepaard gaan. Volgens Italiaanse media heeft de Belgische spits namelijk een persoonlijk akkoord bereikt met de Italiaanse club.

In eerste instantie leek Lukaku terug te keren naar Internazionale, maar toen bleek dat hij in gesprek was met Juventus, trokken de Milanezen zich direct terug uit de deal. De komst van de sterke aanvaller is echter een uitdaging voor Juventus, dat te maken heeft met beperkte financiële middelen. Desondanks heeft de nummer zeven van de Serie A nu een persoonlijk akkoord bereikt met Lukaku, die naar verluidt voor drie jaar zal tekenen.

Nu moet Juventus echter nog tot een overeenkomst komen met Chelsea. De Italianen hopen Dušan Vlahović te betrekken in een ruildeal, waarbij de Serviër de omgekeerde weg zou bewandelen en Chelsea nog veertig miljoen euro zou bijbetalen. Het voorstel ligt momenteel nog bij Chelsea, waarbij de beslissing naar verluidt afhangt van manager Mauricio Pochettino.

Als de deal doorgaat, kan Lukaku in Turijn naar verluidt zo'n 12,5 miljoen euro per jaar verdienen. Er zijn echter ook Juve-supporters die liever niet zien dat hij komt, vanwege zijn verleden bij rivaal Inter. Daarnaast werd Lukaku vorig seizoen racistisch bejegend door Juventus-fans tijdens een onderlinge ontmoeting.

Volgens journalist Fabrizio Romano is er al een akkoord tussen Lukaku en Juventus voor een contract van drie jaar, met een optie voor nog een seizoen. Juventus blijft echter wachten op de beslissing van Chelsea met betrekking tot de ruildeal met Vlahović. De rol van manager Pochettino zal cruciaal zijn in het uiteindelijke besluit.