×
Home Livescore

Van held naar kluns: Ajax-verdediger Medic blundert tegen Excelsior na spectaculair doelpunt

Van held naar kluns: Ajax-verdediger Medic blundert tegen Excelsior na spectaculair doelpunt
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zaterdag 19 augustus 2023 18:24 uur

Ajax-verdediger Jakov Medic heeft de afgelopen week een ware rollercoaster van emoties ervaren. Na zijn glorieuze doelpunt tegen Heracles Almelo, waarbij hij werd toegejuicht als een ware held, bevindt hij zich nu in een totaal andere situatie. Tijdens het bezoek aan Excelsior lijkt Medic te worstelen en veroorzaakt hij een cruciale fout die leidt tot een 2-1 achterstand.

Het contrast kan niet groter zijn. Vorige week werd Medic nog op handen gedragen door de Ajax-fans, die zijn doelpunt als een kunstwerk beschouwden. De verdediger leek onoverwinnelijk en zijn naam werd met lofzangen bezongen. Maar zoals het spreekwoord zegt: "De kaarten worden opnieuw geschud."

In het duel tegen Excelsior lijkt Medic echter zijn magie te hebben verloren. Waar hij eerder als een onverslaanbare krijger op het veld stond, lijkt hij nu te stuntelen als een beginnende jongleur. Zijn ongelukkige actie resulteert in een 2-1 voorsprong voor de tegenstander, waardoor Ajax in een benarde situatie belandt.

Het is een harde les voor Medic, die nu beseft dat succes in de sportwereld vluchtig kan zijn. Van held naar schlemiel in slechts een week tijd. Maar zoals elke topsporter weet, is het vermogen om op te staan na een val net zo belangrijk als het vermogen om te schitteren in de spotlights.

De vraag is nu hoe Medic zal reageren op deze tegenslag. Zal hij zich laten ontmoedigen door zijn fouten, of zal hij zijn innerlijke kracht vinden en terugvechten? De tijd zal het leren. Maar één ding is zeker: Medic heeft bewezen dat hij zowel de hoogte- als de dieptepunten van het voetballeven kan ervaren. En wie weet, misschien zal hij binnenkort weer schitteren als een ware ster op het veld.