×
Home Livescore

Jason van Duiven blijft PSV trouw en traint mee met A-selectie, maar speelt nog bij Jong PSV. Concurrentie voorin is groot.

Jason van Duiven blijft PSV trouw en traint mee met A-selectie, maar speelt nog bij Jong PSV. Concurrentie voorin is groot.
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zaterdag 19 augustus 2023 11:36 uur

Jason van Duiven, de jonge sensatie van PSV, heeft besloten om deze zomer trouw te blijven aan zijn club. Het Eindhovens Dagblad meldt dat hij zich zal aansluiten bij de A-selectie. Hoewel hij voorlopig nog zijn wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie zal spelen, zal hij wel de trainingen onder leiding van Peter Bosz gaan bijwonen.

Deze beslissing van Van Duiven komt nadat hij deze zomer in de belangstelling stond van clubs als FC Utrecht en NEC. Maar de talentvolle spits heeft ervoor gekozen om in Eindhoven te blijven. Op de trainingen zal hij ongetwijfeld indruk maken op Bosz, maar voor nu blijft het idee dat hij zijn wedstrijden bij Jong PSV zal spelen. In de hoofdmacht van PSV zal Van Duiven namelijk flinke concurrentie hebben van niemand minder dan captain Luuk de Jong en de recente aanwinst Ricardo Pepi.

Het afgelopen seizoen liet Van Duiven al zien wat hij in zijn mars heeft bij Jong PSV. Onder toenmalig trainer Adil Ramzi wist de spits maar liefst vijftien doelpunten te maken in 34 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. PSV haalde Van Duiven in 2018 weg bij de jeugdopleiding van FC Twente. Sindsdien heeft de achttienjarige spits zich ontwikkeld in de jeugdelftallen van PSV. Zijn contract bij de club loopt nog tot 2025.

Vanaf volgende week zal Van Duiven officieel meetrainen met de A-selectie van PSV, terwijl hij zijn wedstrijden voorlopig nog bij Jong PSV zal spelen. PSV heeft ervoor gekozen om deze veelbelovende doelpuntenmachine deze transferperiode definitief in eigen huis te houden. Een slimme zet van de club, want Van Duiven heeft zonder twijfel de potentie om uit te groeien tot een ware legende in het Philips Stadion.