×
Home Nieuws Livescore

Transfernieuws: João Cancelo op weg naar FC Barcelona, Manchester City zet hem buitenspel!

Transfernieuws: João Cancelo op weg naar FC Barcelona, Manchester City zet hem buitenspel!
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zaterdag 19 augustus 2023 10:49 uur

FC Barcelona heeft zijn oog laten vallen op de Portugese verdediger João Cancelo. Volgens de gerenommeerde journalist Fabrizio Romano is een transfer naar de Spaanse club slechts een kwestie van tijd. Cancelo is momenteel overbodig bij Manchester City en volgt daarmee het voorbeeld van zijn voormalige teamgenoot Ilkay Gündogan.

Hoewel er nog geen overeenstemming is bereikt over het salaris en de huursom, lijkt een tijdelijke overgang van Cancelo wel aanstaande. In de deal zal ook een optie tot koop worden opgenomen, maar deze zal niet verplicht zijn. De gesprekken tussen de clubs gaan nog steeds door, maar Cancelo heeft duidelijk gemaakt dat hij alleen naar Barcelona wil en niet naar een andere club.

Het lijkt erop dat trainer Pep Guardiola geen plannen meer heeft met Cancelo. De verdediger zat zelfs niet bij de selectie tijdens de recente Supercup-finale. Hoewel Cancelo vorig seizoen sterk begon, nam zijn spel gaandeweg de wedstrijden af. In de winterstop werd hij uitgeleend aan Bayern München, maar de Duitsers besloten uiteindelijk niet om de vleugelverdediger definitief over te nemen.

Met de komst van Cancelo hoopt Barcelona zijn verdediging te versterken en weer mee te doen om de prijzen. De fans van de club zullen ongetwijfeld uitkijken naar de officiële aankondiging van de transfer, die naar verwachting binnenkort zal plaatsvinden.