×
Home Nieuws Livescore

Daley Blind blijft ondanks hartproblemen vol passie voetballen in Spanje: "Het spelletje is te leuk om te stoppen!"

Daley Blind blijft ondanks hartproblemen vol passie voetballen in Spanje:
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zaterdag 19 augustus 2023 08:01 uur

Daley Blind trotseert hartproblemen en blijft vol passie voetballen

Daley Blind, de onverschrokken voetballer van Girona, heeft nooit overwogen om zijn carrière op te geven na zijn hartproblemen. In een spraakmakend interview met de Volkskrant onthult de 33-jarige speler dat zijn liefde voor het spelletje hem altijd heeft gedreven.

Tijdens zijn periode van hartklachten had Blind het moeilijk met de vraag waarom hij niet zou stoppen. Hij had immers al een aardig zakcentje verdiend en een prachtig gezin. Maar voor Blind draait voetbal niet om financiële zekerheid. Het gaat om de passie en het plezier. "Het is mooi meegenomen, maar niet het belangrijkste", verklaart de voormalige international.

De keuze voor Girona onderstreept Blinds liefde voor het spel. Hij had kunnen kiezen voor een rol als bankzitter bij een topclub zoals Bayern München, of voor een avontuur in het Midden-Oosten. Maar nee, Blind wilde zelf op het veld staan en genieten van het spel op een hoog niveau. Het besef dat voetbal zijn alles is, drong pas echt tot hem door toen hij vanwege zijn hartklachten een tijdje niet kon spelen.

Na zijn opmerkelijke vertrek bij Ajax speelde Blind een half jaar voor Bayern München. Hoewel hij slechts vijf wedstrijden speelde, genoot hij met volle teugen. "Het is echt de absolute top, zowel qua mentaliteit als niveau. Nooit klagen, altijd vol gas geven op de trainingen." Blind had geen enkele moeite om mee te komen op dat niveau. "Ik kon goed meekomen tijdens de trainingen en viel een paar keer succesvol in. Op een gegeven moment vroegen mijn teamgenoten zelfs grappend of ik ruzie had met de trainer, omdat ik niet speelde."

Daley Blind bewijst dat zijn passie voor voetbal onverwoestbaar is. Hij laat zich niet tegenhouden door tegenslagen en blijft vastberaden zijn dromen najagen. Met zijn doorzettingsvermogen en liefde voor het spel zal hij ongetwijfeld nog vele successen behalen in zijn carrière.